The relationship between nature and architecture

Street Competition Peer-to-Peer Urbanism: Developing a high performance landscape network in Tallinn Our concept was to develop a street which connects as many people and ideas as possible through the use of landscape strategies with a simple "user interface". This new Boulevard will connect the historic City to the beachfront, provides a strong edge to the port area, and seeks to unify the disparate existing but undefined open spaces into the collective use of the entire district as a large pedestrian park.

The relationship between nature and architecture

Built upon an existing double fronted Edwardian weatherboard, our clients sought a local architectural response to a property they had owned for some time, but not lived in for 15 years whilst overseas.

To accomplish the project requirements, the original house was retained, but retro-fit in such a way as to exceed current building standards.

A compact extension to the rear addresses the need to bring light and warmth over the top of the existing house. The volumes created allow the compact floor plan to feel generous and in proportion to the original house without overshadowing the south facing backyard.

All new rooms are connected to the environment through views to the sky and adjacent landscaped gardens. Recycled or recyclable materials have been utilised throughout. Existing external brick paving, paths and garden beds were salvaged and re-imagined internally to connect the garden to the wet areas.

Key trees, retained and protected during construction, now thrive within a newly landscaped environment. Philip Building Group Landscape Architect: Eckersley Garden Architecture Photographer: Derek Swalwell Project Nymph, South Yarra Based upon the concepts of living in a garden and gathering under a roof, Project Nymph required the renovation and extension of a single fronted terrace house located in the Botanic Gardens precinct of inner Melbourne.

At the end of the hallway of the original terrace house the new kitchen and dining area open out to the full width of the site with slate paving and full height north facing glazing.

A large timber pergola with roof and seasonal shading extends over both the internal and external areas, connecting the paved garden with the kitchen and dining area as one large courtyard space.

The relationship between nature and architecture

Smaller scale rooms have been added at the rear of the site, including wet areas, a lounge room and a first floor principal bedroom with ensuite and adjoining terrace.

The building features natural materials, both inside and out, bringing the qualities of the nearby gardens into the living areas of the house.

The relationship between nature and architecture

Dome Building Projects Photographer: Derek Swalwell Trail House, Ashburton Built on gently sloping land in suburban Melbourne, this contemporary and environmentally friendly home is designed to integrate seamlessly with the inherent natural beauty of the existing site.

Our approach favoured the use of natural materials, both inside and out, in order to create a relationship between the house and its surrounding environment. A series of inter-connecting rooms allow clear lines of vision throughout the house while also maximising the available light.

The application of passive solar design principles provides an abundance of warmth in winter and captures cooling breezes during summer. This light filled, split level home features the intelligent and sensitive application of sustainable design principles, conveying a feeling of openness, expansiveness and calm.

Foreshore Amenities, Sandringham Nestled within the contours of the land, the amenities buildings on the Sandringham foreshore provide clear views of the beach and the surrounding coastal vegetation.

The structures are lightweight, reducing embodied energy and ground disturbance at the sensitive foreshore locations. The siting of the buildings improves both safety and accessibility, and allows for uninterrupted sight lines for natural surveillance.

The roof forms are designed to harvest rain water and accommodate solar panels for water and energy conservation. The buildings are also permeable, allowing filtered sunlight and bay breezes into the interior environment. The crouched, bent forms are a deliberate departure from the rectilinear forms and gable roofs in the area, while materials are drawn from the local environment, including timber walkways and structural framing, steel cladding, and clear roofs with timber batten shading.

Cellstruct Building Group Photographer: Jack Lovel Studio House, Northcote Our client contacted us with a request to design an extension to their existing property in order to accommodate the needs of a growing family.

In this case, the small area of the site required a unique approach to achieve the required outcomes. In response, we designed a flexible, multi-purpose studio that requires very little land. It includes two sleeping areas, a bathroom and a generous living space with the potential to be arranged into a living, kitchen and dining space.

We arranged the shape of the building to minimise amenity impacts to the neighbours, while also controlling sunlight and views from windows, thereby creating a sense of space without sacrificing privacy.

As the building was positioned beside a laneway, we were also able to provide it with its own private entrance, separating it from the main home.

The clients can now cater for their immediate need for more space, while enjoying flexible choices for future use. Without impacting amenity they are now able to enjoy views of their own architecture across a shared garden space. Built by JSB Photographer: Jack Lovel Wetlands Discovery Centre, Yea Our client, the Shire Council and the Yea Wetlands Trust, required a multi-purpose building that could serve the needs of tourism, education and the community.

The project brief required a versatile design approach that would allow the building to perform as both an information centre for visitors to Yea and an environmental education centre for students. The outside form of the building responds to the site, appearing as a natural extension of the wetlands without sacrificing visibility.

Externally, the building's broad, sweeping curve is easily visible from the freeway and represents a striking beacon for new visitors to the wetlands.The School of Architecture, ARQPOLI offers undergraduate instruction leading to a Bachelor’s Degree in Architecture (lausannecongress2018.com), a Bachelor’s Degree in Interior Design, a Master ’s Degree in Landscape Architeture (lausannecongress2018.com, the only one offered in Puerto Rico and the Caribbean Region).

The more a group shares and follows a common moral code, the more they will cooperate with each other. This cooperation brings success in conflicts with competitors, meaning that moral dispositions have become naturally selected facets of the human condition.

Mar 03,  · This architectural rendering reveals Google's plan for a new headquarters campus in Mountain View, California.

Zen Architects | Sustainable Architecture | Melbourne

The Heatherwick-Ingels design is meant, above all, . As a member, you'll also get unlimited access to over 75, lessons in math, English, science, history, and more.

Plus, get practice tests, quizzes, and personalized coaching to help you succeed. North South University is the first private university of Bangladesh, It was established in Approved by the University Grants Commission (UGC) of Bangladesh.

Architecture Architecture is an award winning Melbourne-based practice, recognised for its dedication to contemporary architecture and design.

With extensive experience working with residential, institutional and commercial clients, Architecture Architecture have a reputation for delivering high qua.

Home | North South University